onsdag 6. juli 2016

Hvor mye snus kan du ha med deg fra utlandet?

Det er vel egentlig ikke et så stort spørsmål som man skal ha det til, men noen liker vel å få et svar servert på sølvfat:

"Hvor mye snus kan jeg ha med meg fra utlandet?" er spørsmålet.
Svaret er som følger: 250 gram.

"250 gram ja. Hvor mye snus er det da?"
Der kom det riktige spørsmålet. Vekten på den individuelle snusboksen varierer stort. Heldigvis står det nøyaktig hvor mye snus det er i en boks på selve pakken.
Men for deg som ikke er så gira på å lese liten skrift, har du her en ganske enkel guide:

Løssnus: Vanligvis 42g. Da kan du ha med deg 5 bokser for å ikke overskride vekten. Totalen blir da 210g, noe som gjør at du kan ta med en ekstra boks (hvis du stoler på at tollen gjør det de sier, og ignorerer 2 ekstra gram) eller en boks porsjonssnus. Hvis du tar med en ekstra boks (totalt 6) blir vekten 252g.

Porsjonssnus, Standard porsjon: Vanligvis 24g. Da kan du ha med deg 10 bokser, med en total på 240g. Hvis du vil utnytte kvoten til det maksimale kan du ta med deg 1 boks Mocca (8g) , eller noe annet som veier 10g eller mindre. Det finnes.

Porsjonssnus, Slim porsjon: Vanligvis 16.8g. Da kan du ta med deg 15 bokser, med en total på 252g. Ikke noe ekstra å gå på her med andre ord.

Porsjonssnus, Mini porsjon: Vanligvis 8g. Da kan du ta med deg over 31 bokser uten å gå over vekta, med 2gram til gode.

Selvfølgelig, dette er bare en rask guide som for det meste baserer seg på 1 type formfaktor på snusen. Det går selvfølgelig an å mikse etter lysten, men du må huske å følge grunnregelen: KVOTEN ER PÅ 250GRAM.

Easy peasy, kos deg med snusen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar