onsdag 27. juli 2016

Test: General Mackmyra

 Hva er det nå, femte testen min av whiskysnus? GN Tobacco har Islay, AG Snus har Crafted, og for ikke lenge siden avsluttet Swedish Match produksjonen av Probe. General Mackmyra er åpenbart arvtageren til sistnevnte, og jeg har nå to bokser inne til test, både i løs og porsjon.
I denne testen vil jeg teste løssnusen først, da løssnus vanligvis er overlegen på smak, men vil også teste porsjonstypen for å finne skjulte forskjeller.
​Kjør test!
Løs
Lukt:
Husker dere lesere at jeg i tidligere tester har hevdet at whiskysnus smaker fjøs? Dette er en gjenganger som går i så godt som alt av whiskysnus. General Mackmyra er intet unntak. Snusen lukter direkte fjøs, men ikke så mye at det er uapetittelig. Jeg merker også et svakt inntrykk av tobakk, og noe som lukter søtt. Jeg har ikke mer jeg skulle sagt angående lukten.
Tobakken:
Denne snusen har så klassisk tobakk som det går an å få det. Tobakken er malt og har en fin fuktighet.
Bake-egenskapene til General Mackmyra er rett og slett suveren. I likhet med andre løs-typer fra Swedish Match er denne snusen nesten som en kravstor plastelina. Snusen er flott å bake til en fin porsjon, og skitner ikke til fingrene. Det er ingen spesielle behov for en prismaster for denne snusen, med mindre du har spesielle behov, eller bare er klønete med baking. For deg finnes heldigvis denne snusen i porsjon også.

Smak:
Etter å ha smakt suverene whisky-snuser (Islay, Crafted) så skal jeg ærlig si at jeg ikke hadde store forventninger til denne snusen. General Mackmyra smaker godt, men den når ikke opp til produktene til de mindre fabrikkene. Når det er sagt, så smaker denne snusen bedre enn den nå kansellerte Probe Whiskey. Dette er et steg i rett retning for Swedish Match.
Snusen i seg selv har en mild whiskysmak som ikke er overveldende. Tobakken har et større inntog her enn med andre whisky-typer, men jeg skal ikke påstå at det er en dum idè. På grunn av den totale smaksopplevelsen vil jeg anse dette som en erstatning for originalsnus, siden denne har en kraftig tobakkssmak som kjennes godt. Uten bergamott. Positivt.


Nytelse:
På grunn av en god smak så nyter jeg å bruke denne snusen. Dette er fortsatt en mild type på ca 8mg/g nikotin, så utenom god smak har General Mackmyra ikke stort å by på.

PorsjonLukt:
Sammenlignet med den løse versjonen av General Mackmyra har porsjonssnusen en langt friskere lukt. Fjøslukten sitter fortsatt, men det virker til å være et hint sitrus i smaksblandingen. Den svir rett og slett litt i nesa etter et dypt trekk. Positivt? Negativt? Usikker.

Porsjonen:
Porsjonen er av den mer interessante jeg har sett. Snusen er grå på farge, nesten som en mellomting av original og hvit porsjon. Porsjonen har normal fasong, men det virker som om der er hakket mer tobakk i posene enn normalt. Den føles også ganske tørr i forhold til mye annen snus.

Smak:
Smaken her har i motsetning til den løse versjonen et større fokus på whiskyen framfor tobakken. Det er først i porsjonssnusen at jeg får servert det boksa lover meg: en whiskysnus. En god whisky har blitt brukt, men jeg sitter med en bitter følelse av at en viss uønsket sitrusfrukt har blitt brukt. Merksnodig nok syntes jeg dette fortsatt er et bedre alternativ enn løssnusen.

Konklusjon:
Først og fremst beklager jeg for at jeg "glemte" (av taktisk årsak) å fortelle at General Mackmyra kun for øyeblikket er å få kjøpt i Sverige. Nå som det er avslørt, vil jeg fortelle at dette er en meget god snus som også burde få sin plass i norske dagligvareforretninger. For meg er dette en fullgod erstatning for helt vanlig originalsnus man får kjøpt på Kiwi, og jeg anbefaler alle som befinner seg i Sverige å få kjøpt denne. For meg ble porsjonssnusen et bedre valg en løs, grunnet den mer intense whiskysmaken, men det er helt opp til hver enkel snuser.

Kos deg med snusen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar