fredag 1. april 2016

GLUTENFRI SNUS I BUTIKKHYLLENE!

Den relativt ukjente snusfabrikanten "Borlänge Snusfabriket" (Marmküngan, Vätten, Küngsgard Snuset) har nå klart det vi anså som umulig. Fabrikken har nå greid å skape en snus som er 100% Glutenfri, noe som vil glede en stor del av den norske befolkning.
Denne snusen heter G -
(G Minus), og karakteriseres med en svart boks. Denne skal ha en nikotinmengde på 12mg/g, noe som vil passe for de fleste, og skal finnes i smaker som Melon, Wintergreen, Lakris og Original.

Gluten fra hvetemel er som kjent brukt som en av de viktigste ingrediensene i snus for å bevare en fyldig konsistens, og for å lettere forme og porsjonere.

Gluten har tidligere vært en stor hindring for folk med cøliaki og glutenintoleranse som har ønsket å slutte med røyke via snus, og for helsemessige årsaker siden gluten ikke står på lista over de sunneste tinga her i verden.

Det har også vært en økning av antallet unge glutenallergikere opp gjennom åra, noe som har gjort at snusfabrikanter har fattet en viss interesse for glutenfri snus, for å trekke til seg fler unge kunder. Borlänge er forøvrig den første som har knekt koden, og vi skal ikke se langt for å se at større firma som Swedish Match og GN Tobacco følger etter.

Og det beste av alt? Den er allerede nå å få tak i i norge!

Forøvrig er det to butikker i norge jeg har fått bekreftet skal føre denne:
Gull & Cigarer, Moaveien 1, Moa Nord, Ålesund
Sørensen Tobakk, Torgallmenningen 8, Bergen

Tester vil komme når jeg får fatt i disse typene!

Kos deg med snusen!

Det som står i fet tekst ble skrevet ganske nøyaktig klokken 00:00 Lørdag 2 April.
Dette innlegget var mitt innslag til aprilsnarr-tradisjonen, men jeg vil også benytte sjansen å fortelle at all snus alltid er 100% glutenfritt (det finnes en nikotinfri variant som visstnok skal inneholde gluten, men det er et enkelttilfelle). Snus består av tobakk, vann og diverse andre ting, men hvetemel og andre gluten-ting er helt fraværende.
Kos deg med snusen, og vit det at det er et trygt produkt for deg som har cøliaki og lignende.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar