onsdag 30. mars 2016

Test: Islay Whisky Snus, Porsjon

(Dette er et sponset innlegg)
Da jeg skrev om Probe Whiskey nevnet jeg Islay Whisky snusen i flere tilfeller.
Nå har jeg fått fatt i en slik boks, så da skal vi kjøre en test på denne og!
http://snuselsker.blogg.no/1456188368_test_probe_whisky.html

(Ikke la deg lure av bildet; dette er en snus, ikke en tyggetobakk som det står på bildet. Det er noen sære utenriks-regler som krever det.)
Porsjonen:
Denne porsjonen er våt! Ikke så våt at den renner over, men nok til at den er veldig mørk og at man blir skitten på fingrene. Når det kommer til en smakssnus laget av selve Conny Andersson (kongen av snus?) , så trenger den såpass fuktighet for å virkelig kjenne godsakene. Ellers så har snusen en sterk lukt av fjøs whisky, og dette gjør at førsteinntrykket (til tross for at jeg har brukt et par bokser av denne gjennom tidene) er, og alltid vil være eksklusivt.


Smak:
Smaken av Islay Whisky-snusen kommer raskt og er ganske kraftig. Whisky-smaken treffer godt, og tobakssmaken ligger godt gjemt i bakgrunnen. Smaken kan anses som litt mildere enn whisky i drikkbar form, og gir ikke det store trøkket i nepa, noe som gjør at selv folk som ikke er så glad i whisky kan like denne.
Smaken føles veldig eksklusiv ut, og med tanke på historien bak så blir inntrykket forsterket. (Litt mer om dette under.)
Konklusjon:
Islay Whisky-snusen er ganske enkelt fenomenal. God smak av whisky som sitter lenge, og gir deg en god følelse.
Dette er en smakssnus, så nikotininnholdet er av standard styrke. Dette gjør at denne snusen kan brukes av alle.
Sammenlignet med Probe Whiskey:
Jeg rakker ikke ned på Probe. Probe er en god whiskey-snus, men kan ikke måle seg med Islay når det kommer til smak, eksklusivitet og følelse. Prisforskjellen er også ganske heftig, siden man får Probe for vanlige svenskepriser (siden man ikke får tak i den i norge), mens Islay holder seg i øvre grense både i norge og i sverige. MEN! Det er det verdt!
Litt generelt om snusen:
Tobakken til denne snusen har blitt lagret i whisky-tønner som har tidligere blitt brukt til å lage ikke-fullt-så-billig whisky fra Skottland/Islay. Bare gjør et enkelt søk på vinmonopolet sine nettsider og du finner et fint prisoverslag.  Dette blir gjort for å virkelig få whiskyen til å sitte i tobakken.
Snuskongen Conny Andersson har tidligere fått navnet sitt stemplet på de svindyre Kardus-snusene, og har virkelig fått cv'en full i kvalitet. Du kan være hundre prosent sikker på at du får en suveren snus når du ser at kongen har vært med under produksjon.
Takk til Gull & Cigarer i Ålesund for dette eksemplaret til test!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar